Etiketter

, ,

ADHD Center har nu skrivit om den nya ADHD medicinen Elvanse som i några andra länder går under namnet Vyvanse och innehåller Dexamfetamin som är fäst vid en lysin molekyl rent kemiskt. Så nu har de skrivit om de vanligaste ADHD medicinerna som Concerta Metylfenidat liksom den mer ovanliga Metamina (dexamfetamin) liksom den senaste ADHD medicinen Elvanse med (lisdexamfetamin)

Elvanse

Bra va…

ADHD – D =  ADD

Den verksamma beståndsdelen i Elvanse är Dexamfetamin då Lisdexamfetamin bryts ned till just dexamfetamin. Det vill säga samma verksamma beståndsdel som i Metamina och Attentin. Skillnaden är att Elvanse inte alls ska vara lika lätt att missbruka då Lisdexamfetamin i sig självt inte har någon effekt förrän det brutits ned till den verksamma beståndsdel av ett enzym i blodet.

Attentin Dexamfetamin

Det råder en betydande skillnad mellan levo och dextroamfetamin när det gäller verkningar vid ADHD och en terapeutisk effekt.Laevoamfetamin anses som mer eller mindre verkningslöst för att behandla ADHD och ADD.

Adderal och andra varianter innehåller en blandning av Dexamfetamin circa 75 procent och 25 procent laevoamfetamin löst i olika salter. Vilket enligt mig är en sämre produkt som dock är mer svårutvärderad. Attentin har en mer renodlad effekt.

Concerta Ritalin Metamina

Här ser vi de mer bekanta ADHD Medicinerna Ritalin, Concerta och Metamina.

 

http://xn--svenskalnkar-ncb.com

Annonser