Etiketter

ADHD Medicin har haft sina anhängare och kritiker

Några av dem har varit väldigt högljudda på flera sätt och på flera plan med sin allvarligt riktade kritik mot psykiatrin och psykiatriska behandlingsmetoder som tex att behandla ADHD, ADD farmakologisk med mediciner som Concerta, Attentin och Elvanse.

Attentin 5 mgAttentin 5 mg dexamfetamin

En del ADHD Kritiker verkar vara beredda att göra vad som helst för att misstänkliggöra forskningen om ADHD, men alla är inte alls lika negativa till Amfetamin och amfetaminpreparat. I sin bok om Dianetik skriver grundaren av Scientologi att ”vi väcker upp patienterna med droger, Benzedrine (aktiv beståndsdel amfetamin), koffein.

We wake the patient up with drugs — Benzedrine, caffeine, better ones will be invented. And as he recovers mental function enough to reach back a little ways into his past, we begin to alleviate.L Ron Hubbard: Dianetics: The Evolution of a Science, 1950.

Konstigt nog verkar det också vara personer med bakgrund i scientologi sfären som intresserat sig för ADHD och ADHD Mediciner som Concerta, Ritalin, Attentin, Elvanse med mera. Då via avläggaren KMR rapporterar Institutet om Dödsdroger Psykdroger till ADHD Spotlife. Påtända Scientologer på Speed?

Den nya sidan om Dexamfetamin nämner också i förbifarten något liknande. samtidigt som de inleder med att berätta om ADHD medicinernas tidigaste historia och just preparatet Benzedrine.

ADHD Medicin börjar sin historia redan 1937 när dr Charles Bradley upptäcker att flera barn reagerar paradoxalt på Benzedrine, ett av de första amfetamin preparaten och i stället för att bli än vildare noterar han att de hyperaktiva barnen och ungdomarna faktiskt blev betydligt lugnare.

Läkartidningen om hur en eller ett par personer försöker misstänkliggöra hela ADHD forskningen och i tid och otid beställer ut offentliga handlingar så långt det nu går, med konsekvensen av flera dagars jobb. Jan Larsson på Snöbollsvägen 22 i Hägersten, verkar verkligen gilla offentliga handlingar och offentlighet.

ADHD finns inte enligt andra, så visst finns det verkligen bredd i diskussionerna om ADHD, ADD & ADHD Medicin. Bra att ni skriver om vad som inte finns. det är verkligen en nyhet, eller?

Ta en ADHD Test och berätta.